MiiLD | RemWindMe – Wichelen
21938
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21938,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

RemWindMe – Wichelen

Verwondering door achteruitgang

RemWindMe – Wichelen

RemWindMe is het verhaal waarin jij de hoofdrol speelt. Waarin je, niets vermoedend, meegezogen wordt in verwarring, verstrooiing en verwondering. Waarin fictie en werkelijkheid een loopje nemen met elkaar. Waarin je teruggespoeld wordt om te onthouden. De wereld, heel even, omgekeerd. Waar het einde het begin wordt. Waar achteruitgang nieuwe mogelijkheden biedt en doet dromen. Maar vooral, waarin je gedragen wordt door de mensen rondom jou. Met dit verhaal nemen we je heel even mee in de wereld van dementie en hopen we dat de achteruitgang die je beleeft, je een nieuwe kijk op de wereld bezorgt.

 

Wat als … je leven onherroepelijk terugspoelt?

 

Voor het openingsevenement van de ‘Suikerstraat’, de nieuwe woonzorgomgeving voor mensen met dementie, bedachten unik-id i.s.m. MiiLD en Kasper Bormans in opdracht van de gemeente en OCMW van Wichelen een prikkelend belevingsconcept: RemWindME – verwondering door achteruitgang. De meer dan 300 genodigden werden al van bij aankomst in verwarring gebracht en ervaarden daardoor zelf -zonder het op dat moment te beseffen- hoe het kan zijn wanneer je je oriëntatie in ruimte, tijd en jezelf verliest. De hele avond werd ‘teruggespoeld’: het begin werd het einde en het einde werd het begin. Het werd niet alleen een beklijvende ervaring voor alle aanwezigen, maar bracht vooral ook een nieuwe manier van kijken met zich mee: achteruitgang kan ook verwonderlijk zijn. Net zoals mensen met dementie verwonderd kunnen zijn: een inzicht dat nieuwe mogelijkheden en kansen creëert. Voor de mensen met dementie zelf, maar ook voor hun naasten.

 

ism unik-id, Kasper Bormans & Pieter Claessens

Project

Concept voor het openingsevenement van de nieuwe woonzorgomgeving voor 36 mensen met dementie

Opdrachtgever

OCMW en gemeentebestuur Wichelen

Datum evenement

19 juni 2015

Category

Wonen, Zorgen

Tags
beleving, dementie, evenement, ouderenzorg, zorgwonen