MiiLD | MiiLD
22094
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22094,page-child,parent-pageid-22055,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

OVER

MiiLD

MiiLD is de naam van mijn bureau en staat voor de manier waarop ik naar mensen en hun omgeving kijk: met zorg en aandacht. De twee i’s in het midden verwijzen naar de mensen die ik in al mijn ontwerpen en adviezen centraal plaats. De kleuren blauw en oranje zijn complementair aan elkaar, waarbij blauw zorgt voor ruimte en rust en oranje voor warmte, energie en creativiteit. Tegelijk is MiiLD ook een letterwoord opgebouwd rond 5 belangrijke elementen in een mensenleven:

 

M        | ruimte Maken en ruimte geven, voor Mensen en hun Mogelijkheden

i           | mensen inspireren en geïnspireerd worden door anderen

i           | ruimte bieden voor ieders identiteit en eigenheid

L          | zorgen voor kwaliteit van Leven, met verbinding en zingeving als wegwijzers

D         | ruimte laten om te Dromen

Wat doe ik?

MiiLD is een creatief bureau voor advies, ontwerp en vormgeving van gebouwen en inrichtingen waarin we mensen centraal plaatsen.

We creëren ruimte die mensen ondersteunt en die bijdraagt aan hun lichamelijk, sociaal en psychologisch welbevinden. We zijn o.m. gespecialiseerd in autismevriendelijke omgevingen, dementievriendelijke omgevingen, zorg-, woon-, leer- en werkomgevingen.

Je kan bij MiiLD ook terecht voor lezingen, vorming en workshops.

Waarom?

In een omgeving waarin we soms overspoeld raken door prikkels en in een steeds sneller evoluerende tijd, worstelen veel mensen met stress. Stress die veroorzaakt wordt door verschillende factoren, maar ook stress of onrust die ontstaat omdat de fysieke omgeving niet aangepast is aan de mensen die erin verblijven: door een teveel aan (negatieve) prikkels, onduidelijkheid, de ontoegankelijkheid van een ruimte, een gebrek aan privacy of te weinig ruimte voor persoonlijke inbreng. Stress maakt dat mensen ernstig beperkt worden in hun mogelijkheden. Langdurige stress kan zelfs leiden tot ziekte, burn-out of depressie: een heel actuele problematiek.

Hoe?

MiiLD wil hier graag een antwoord op bieden door omgevingen te creëren die mensen ondersteunen en dus aangepast zijn aan de wensen, noden en mogelijkheden van hun gebruikers. We geven daarbij bijzondere aandacht aan toegankelijkheid (het kunnen betreden van een ruimte), zintuiglijke waarneming (welke prikkels we waarnemen en hoe we die verwerken en ervaren) en cognitieve beleving (hoe we een omgeving begrijpen en er onze weg kunnen vinden), maar ook de mate van sociale interactie, zelfstandigheid, eigenheid en zingeving.

Op die manier helpen we om stress te reduceren, mogelijkheden te creëren en inclusie te bevorderen. We zijn ervan overtuigd dat de aanpassingen die we doen voor kwetsbaardere gebruikers, ook andere mensen ten goede komen. Zo kunnen meer mensen volwaardig deelnemen aan de samenleving.

Voor wie?

Ik ben thuis in de wereld van en voor bijzondere mensen. Mensen zoals jij en ik.

 

MiiLD richt zich tot (particuliere) mensen, bedrijven en organisaties die met hun gebouw en interieurinrichting hun welzijn willen verbeteren m.b.t.:

 

  • autismevriendelijkheid
  • sensorische toegankelijkheid
  • leesbaarheid en begrijpbaarheid
  • oriëntatie en wayfinding
  • beleving en eigenheid
  • sociaal comfort en welzijn
  • emotioneel comfort en welzijn
  • huiselijkheid, sfeer en kleur

 

Ben je zelf architect, ingenieur of ontwerper en heb je een concrete ontwerpvraag of wil je voor één van je opdrachten graag samenwerken?  We ondersteunen ook collega-architecten, studiebureaus en ontwerpers die voor hun opdrachten beroep wensen te doen op onze specifieke expertise.

CONTACT

Meer info?

Wil je graag kennismaken en meer ontdekken over de projecten van MiiLD?

Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Contacteer me