MiiLD | Advies en begeleiding
21492
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21492,page-child,parent-pageid-21476,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

AANBOD

Advies en begeleiding

Als adviseur begeleid ik je bij je nieuwbouw-, renovatie- of interieurproject, waarvoor al dan niet andere architecten, studiebureau’s of bouwteampartners bij elkaar gebracht worden. In deze rol geef ik onderbouwd advies en creatieve suggesties, voor kleine en grote projecten. Ik help je ideeën, wensen en behoeften te vertalen in een werkbare en mensondersteunende omgeving die bij jou en je organisatie past. Niet alleen het ontwerp en de realisatie zelf zijn daarbij van belang, maar ook het proces ernaartoe: elke verandering vraagt immers de nodige aandacht, zorg en een ritme aangepast aan de betrokkenen.

Dit kan op verschillende manieren:

Advies en begeleiding als rode draad doorheen je project:

 • advies en begeleiding op maat
 • gedurende het ganse traject (programma-, ontwerp- en uitvoeringsfase)
 • begeleiding en ondersteuning voor wat betreft het maken van mensondersteunende keuzes m.b.t. bijvoorbeeld autismevriendelijkheid, bouwprogramma, privacy, oriëntatie & wayfinding, licht & zicht, lucht & geur, geluid, materiaalkeuzes, kleur, inrichting, e.d.)

Plug-in advies:

 • advies en begeleiding op maat
 • op bepaalde momenten en voor afgebakende opdrachten in een gepland of lopend bouwtraject
 • begeleiding en ondersteuning voor wat betreft het maken van mensondersteunende keuzes m.b.t. bijvoorbeeld autismevriendelijkheid, dementievriendelijkheid, bouwprogramma, privacy, oriëntatie & wayfinding, licht & zicht, lucht & geur, geluid, materiaalkeuzes, kleur, inrichting, e.d.)

Screening van je bestaand gebouw of interieur:

 • in kaart brengen en analyse van de bestaande omgeving en de wensen en behoeften van de gebruikers
 • voorstellen van mogelijkheden tot optimalisaties voor een meer mensondersteunende omgeving
 • al dan niet voor een specifieke doelgroep (bvb mensen met autisme, mensen met dementie, ouderenzorg, e.d.)

Ondersteuning voor mensen met autisme:

 • om je woon-, werk, leer- of ontspanningsomgeving autismevriendelijker te maken
 • advies bij het vinden van een geschikte woning of woonomgeving
 • ondersteuning bij belangrijke transities en overgangen naar een nieuwe fysieke ruimte: bv. verhuizen naar een nieuwe woning, een nieuwe werkplek, een nieuwe school

Indien gewenst kan een advies- of begeleidingsopdracht ook uitgebreid worden met het maken van een ondersteunend interieurontwerp en/of sfeer- en kleurconcept.

WZC Zilversterre – Gent

“Door de mensondersteunende interieurinrichting, kleur- en materiaalgebruik en slimme verlichting is het gebruik van slaapmedicatie bij onze bewoners met 2/3 verminderd. Bovendien zien we minder ontregeld gedrag en merken we dat hun algemeen welbevinden verhoogd is. Dit is niet alleen fijner voor henzelf, maar ook voor hun familie en ons verzorgend personeel.” 

– Ronald De Buck, afgevaardigd bestuurder WZC De Foyer vzw

Bekijk al onze projecten

CONTACT

Meer info?

Wil je graag advies of begeleiding voor een bouw- of interieurinrichtingsproject voor jezelf, je gezin, in je organisatie of bedrijf?

Wens je je omgeving autismevriendelijker en toegankelijker te maken?

Ben je op zoek naar ondersteuning bij de overgang naar een nieuwe (fysieke) omgeving?

Of heb je een andere vraag die aansluit bij het aanbod van MiiLD?

Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Contacteer me