MiiLD | Inge Hens
22138
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22138,page-child,parent-pageid-22055,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

OVER

Inge Hens

Mijn naam is Inge. Ik ben architect-interieurontwerper met een passie voor mensen, zorg en welzijn en het gezicht achter MiiLD.

 

Jarenlang heb ik aan verschillende kanten van de bouwteamtafel gewerkt: als architect, als interieurontwerper, als projectleider bij een aannemer en als projectmanager, zowel voor kleinere als grote bouwprojecten. Ik leerde er luisteren naar ieders idee en trachtte telkens weer naar oplossingen te zoeken met respect voor ieders eigenheid en belang. En steeds had ik hetzelfde doel voor ogen: samen een werkbare en budgetvriendelijke omgeving creëren waarin mensen zich goed voelen en zich kunnen ontplooien.

 

Vanuit mijn eigen levensverhaal ontdekte ik nog veel meer welke impact een fysieke omgeving op iemands welzijn kan hebben en hoe belangrijk het is om daar -ook als ontwerper- nog bewuster mee om te gaan. Bij mijn lieve bomma, die door haar dementie alle oriëntatie in tijd, ruimte en uiteindelijk ook zichzelf verloor en meer dan ooit houvast zocht in haar omgeving. Bij mezelf, alle zintuigen vaak wagenwijd open. Maar ook in ons eigen gezin, waar onze twee zonen, met en zonder labels, me elke dag opnieuw laten zien wat een (on)aangepaste omgeving betekent voor hun welbevinden. Zowel naar omgang toe als naar de ruimte om hen heen. We ervaren hier elke dag hoe stress de barometer is die het verschil laat zien tussen kunnen en aankunnen. En daardoor ook de mate van kunnen deelnemen aan de samenleving.

 

Stress is de barometer die het verschil laat zien tussen kunnen en aankunnen

 

Naast mijn studie architectuur, jarenlange ervaring en talrijke bijscholingen, volgde ik ook verschillende professionele opleidingen over autisme: in onze projecten stel ik overigens vast dat een autismevriendelijke benadering van de fysieke ruimte uiteindelijk iedereen ten goede komt. Ik specialiseerde me ook in healing environments en omgevingspychologie en verdiepte me in licht en kleur. Zo merk telkens weer hoe eenvoudig kleur als krachtig middel kan worden ingezet om mensen te ondersteunen. Daarnaast vind ik het heerlijk om voor elk project op zoek te gaan naar het gepast samenstellen en ‘stylen‘ van verlichting, kleuren, materialen, meubels, decoratie en accessoires op maat van de mensen voor wie ze bedoeld zijn.

 

Mijn kracht is om de wensen en behoeften van mensen te vertalen in een omgeving die hen ondersteunt in wie ze zijn en wat ze nodig hebben én waarbij de ondersteunende elementen huiselijk en meestal ‘onzichtbaar’ verwerkt zijn. Omdat we er allemaal -gewoon- op één of andere manier bij willen horen. Niet meer, niet minder.

CONTACT

Meer info?

Wil je graag kennismaken en meer ontdekken over de projecten van MiiLD?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons