MiiLD | De Roze Bloesem – Wilrijk
22005
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22005,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

De Roze Bloesem – Wilrijk

Zachte zorg met aandacht en tijd

De Roze Bloesem – Wilrijk

Aan het begin van de lente vroeg Stefanie Van Regenmortel me of ik met haar wilde meedenken over de inrichting van haar nieuwe praktijkruimte voor De Roze Bloesem, een multidisciplinaire praktijk voor verpleegkundige en palliatieve zorgen.

Het moest een plek worden die het verhaal van De Roze Bloesem, maar vooral ook de mensen die er zouden vertoeven, ondersteunt: zorg bieden met warmte en aandacht, echt tijd maken voor mensen, rust en evenwicht brengen, mensen de ruimte schenken om zichzelf te mogen zijn en zich thuis te voelen.

 

De cirkel van ons leven

 

Het verhaal van De Roze Bloesem is geïnspireerd op de cirkel van een mensenleven, in beeld gebracht door een tak als levenslijn met bloesems die de vier seizoenen volgen: nieuwe knoppen worden zichtbaar, ze groeien en bloeien, verwelken en laten uiteindelijk de tak los, om plaats te maken voor nieuwe bloesems.

 

Stefanie ondersteunt en verzorgt mensen die op dat moment in de herfst of zelfs winter van hun leven zijn. Ze helpt hen om te gaan met rouw en afscheid en geeft hen alle ruimte in dat moeilijke proces. ‘Mensen zijn krachtiger dan ze zelf denken’, vertelt ze, ‘samen met hen en vertrekkend vanuit hun eigenheid wil ik hen dat ook laten zien en voelen.’

 

MiiLD mocht het sfeer– en kleurconcept, het ontwerp en de vormgeving bedenken. Daarbij waren beleving, ontmoeten, troost, eigenheid, het vinden van je weg, stressreductie, verbinding, rust en harmonie en het verhogen van je welbevinden de rode draad. 

 

Stefanie zorgde met een ongelofelijke moed, doorzettingsvermogen, geduld en een eindeloos enthousiasme zelf voor de realisatie, waarbij MiiLD haar als coach mocht begeleiden in het maken van keuzes voor vloerbekleding, raambekleding, meubilair, keukeninrichting, verlichting, planten en decoratie.

 

En wat van mij een gelukkig mens maakt? Dat ik mensen hoorde zeggen: “Ik voel me hier thuis. Hier kom ik tot rust.”

Project

Inrichting multidisciplinaire praktijk voor verpleegkundige en palliatieve zorgen

Opdrachtgever

Stefanie Van Regenmortel

Datum ingebruikname

11 juni 2018

Category

Leren, Ontspannen, Werken, Zorgen

Tags
autismevriendelijk, beleving, healing environment, interieurontwerp, kleur, sfeer- en kleurconcept, zorg