MiiLD | Inergia – Hoogstraten
22025
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22025,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Inergia – Hoogstraten

Ruimte waar je jezelf mag zijn

Inergia – Hoogstraten

Aan het begin van de zomer vertelde Idelette me dat ze haar coachingspraktijkruimte voor Inergia wilde vernieuwen. Het moest nog meer een plek worden waar kinderen en volwassenen zich thuis zouden voelen en waar hun kwetsbaarheid ruimte kan krijgen.

 

MiiLD mocht het interieurontwerp en sfeer- en kleurconcept bedenken en vormgeven. Daarbij waren beleving, eigenheid, het vinden van je weg, stressreductie, rust en harmonie en het verhogen van je welbevinden de rode draad. In de rol van coach keken we mee naar wat behouden kon blijven en hielpen we Idelette passende meubels, planten, vloer- en raambekleding, verlichting en accessoires te kiezen.

 

Samen creëerden we er huiselijke, ondersteunende ruimte om te luisteren, praten, bewegen, werken, dromen…

Ruimte waar je jezelf mag zijn. 
Ruimte om te ademen.
Ruimte om even stil te staan en tot rust te komen.

 

Just be you

 

We hielden rekening met de kenmerken van de ruimte, de oriëntatie van de zon en de beweging van mensen, maar vertrokken vooral van ‘binnenuit’ om basiscomfort en ruimte te creëren.

 

Het basismoodboard en kleurenschema is geïnspireerd op zachte lentekleuren uit de natuur. Vanuit dit basiscomfort en deze basisrust kunnen er elk seizoen of zelfs elke dag accentkleuren toegevoegd worden, op het ritme van de natuur en van de mensen die bij Inergia langskomen. Afhankelijk van wat ze nodig hebben en hoe ze zich voelen, kunnen ze een plek in de ruimte kiezen die op dat moment het best bij hen past: aan tafel, in één van de zeteltjes, op een bankje of gewoon languit op de grond. Helemaal op maat.

 

De ruimte is ook zo opgedeeld dat aan elke plek ook een vaste functie kan worden toegekend, wat vooral voor kinderen maar ook voor volwassenen meer voorspelbaarheid, duidelijkheid en houvast kan bieden.  De aankleding is sober en tegelijk ook heel huiselijk. Natuurlijke materialen voelen zacht en warm aan en stellen mensen op hun gemak.

 

“Een echte aanrader voor mensen die hun werk- of woonruimte helemaal op eigen maat willen inrichten. Inge laat mensen de weg naar zichzelf vinden via hun inrichting.”
– Idelette
Project

Herinrichting coachingspraktijkruimte

Opdrachtgever

Inergia bvba - Idelette Folkersma

Datum ingebruikname

december 2018

Category

Leren, Ontspannen, Werken, Zorgen

Tags
autismevriendelijk, beleving, coaching, healing environment, hoogsensitiviteit, interieurontwerp, kleur, sfeer- en kleurconcept, zorg