MiiLD | Cursus ‘Meer rust in je interieur’
22551
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22551,page-child,parent-pageid-22496,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Workshops en vorming

WEBINAR ‘Meer rust in je interieur’

Hoe kan je met je interieur meer rust brengen bij jezelf en de mensen om je heen?

Hoe kan de inrichting van je huis, werkplek, klas, praktijk- of ontspanningsruimte je welbevinden bevorderen?

Wat heeft onze buitenomgeving te maken met ons interieur?

Hoe kan een fysieke omgeving bijdragen tot het verhogen van voorspelbaarheid en het makkelijker vinden van je weg?

Prikkelarm, een goed idee of toch niet?

Wat maakt dat we ons in de ene ruimte prettig voelen maar in een andere ruimte dan weer helemaal niet?

Hoe breng je verandering aan in een ruimte bij iemand die moeite heeft met verandering?

 

De impact van de fysieke omgeving op ons welbevinden is groter dan we denken. Een vaak vergeten spoor dat een wezenlijk verschil kan maken, zeker voor mensen met specifieke gevoeligheden.

 

In dit webinar reiken we antwoorden en mogelijkheden aan. We lichten toe hoe je meer rust kan creëren in de fysieke ruimte om je heen én daardoor ook binnenin jezelf. We leggen uit waarom het belangrijk is om echt jezelf te kunnen zijn en geven heel wat theoretisch onderbouwde praktische tips en inzichten waar je zelf mee aan de slag kan. Hierbij vertrekken we vanuit behoeften en noden die voor mensen met autisme belangrijk en noodzakelijk zijn. We leggen uit waarom en hoe wij van hen kunnen leren om anders naar de fysieke ruimte om ons heen te kijken en wat we daarbij kunnen winnen.  Er is aan het eind van het webinar tijd voor het stellen van vragen.

Hou me op de hoogte voor een volgend webinar

Datum en duur

Woensdag 20 april 2022

Van 19u30 tot 21u30 (2u)

Locatie en cursusvorm

Online

Webinar

Voor wie

Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over de impact van de fysieke ruimte op ons welbevinden en welke mogelijkheden er zijn om deze te verbeteren. Als je bouw-, verbouw- of verhuisplannen hebt bijvoorbeeld, maar ook als je je bestaande ruimte(n) eens onder de loep wil nemen of opfrissen. Of als je in je bestaande ruimte voelt dat er ‘iets niet klopt’ en wil kijken wat je kan verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat iedereen hier wat van kan opsteken. Omdat we mensen niet graag in hokjes plaatsen. Omdat we allemaal zoveel met elkaar gemeen hebben, met of zonder label.

 

Toch beseffen we dat het verhelderen en het benoemen van dingen juist kan helpen om meer richting te geven en beter je weg te vinden. Dus voor wie wil: deze cursus is ook een aanrader voor mensen met specifieke gevoeligheden of behoeften zoals mensen met autisme, adhd, hoogsensitiviteit en dementie of mensen die met hen samenwonen, samenwerken, samenleven of voor hen zorgen. In privécontext of professioneel.

 

Deze cursus is ook interessant voor interieurvormgevers, architecten en opdrachtgevers die hun bouw- en renovatieprojecten nog meer willen afstemmen op het welbevinden van hun opdrachtgevers en gebruikers.

Prijs

45 euro per deelnemer (BTW inclusief)

Wat leer je allemaal in deze cursus?

  • Je leert anders kijken naar de fysieke ruimte om je heen
  • Je begrijpt hoe de ruimte om je heen je kan ondersteunen en waarom dit belangrijk is
  • Je leert de verschillende prikkels in en om je heen kennen die een invloed kunnen hebben op je welbevinden
  • Je maakt kennis met elementen zoals licht, lucht, geluid, kleur- en materiaalgebruik, hun invloed en hun mogelijkheden
  • Je krijgt inzicht in hoe je zowel voor de verschillende zintuigen als ook voor je brein rust kan creëren met je interieurinrichting
  • Je krijgt tips, mogelijkheden en handvatten aangereikt om dit zelf te gaan toepassen

Welk cursusmateriaal ontvang je bij deze cursus?

Bij deze cursus ontvang je na het webinar per e-mail de digitale MiiLD-HUS-kaartenset (in PDF) met 11 tips voor meer rust in je interieur.

Wie geeft de cursus?

20201125_225218-204w

Door middel van co-presentatie geven Inge en Sofie een extra dimensie aan dit inspirerende webinar.

 

Inge Hens * interieurvormgever, architect en coach bij MiiLD * www.miild.be

 

Met MiiLD creëer ik ruimte die mensen ondersteunt. Via hun interieur en de fysieke ruimte om hen heen help ik mensen de weg naar zichzelf te vinden. Fysiek, sensorisch, cognitief, sociaal en emotioneel welzijn vormen hierbij de rode draad.

 

Als architect, projectmanager en interieurvormgever bij kleine en grote bouwprojecten leerde ik meer dan 20 jaar luisteren, meedenken, vormgeven, richting geven en verbinden. Het interieur van en voor mensen is altijd mijn ‘ding’ geweest: in de ruimte om ons heen maar ook binnen onszelf. In 2013 heb ik dan ook MiiLD opgericht en de stap gezet om deze beide ‘interieurs’ ook letterlijk met elkaar te gaan verbinden, met als leidraad: wat hebben mensen nodig om zich goed te voelen en hoe kan de fysieke ruimte ons daarbij ondersteunen? Via mijn eigen levensverhaal verdiepte ik me eerst in dementie, healing environments, omgevingspsychologie, licht en kleur en specialiseerde ik me nadien -vanuit de groeiende noden in ons gezin- verder in autisme, adhd, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Jarenlange praktijkervaring leert ons intussen dat ontwerpkeuzes voor mensen met specifiekere gevoeligheden en behoeften ook andere mensen ten goede komen. Met MiiLD wil ik mensen dan ook -over labels en diagnoses heen- verder inspireren met mijn groeiende inzichten, expertise en ervaring. Want wie zich goed voelt in een omgeving, kan meer (aan), functioneert beter en heeft meer kansen en mogelijkheden om zich te ontplooien en volwaardig deel te nemen aan de samenleving. En daar wordt uiteindelijk iedereen beter van.

 

Sofie Pauwels * interieurinrichter en opruimcoach bij HUS design * www.husdesign.be

 

Sedert  1/01/2021 ontwerp ik autismevriendelijke interieurs. Interieur is mijn passie, zorgen voor (het welbevinden van) mensen geeft betekenis aan mijn leven. Als neurodivergent persoon en mama van een autistische en een hoogsensitieve dochter, begrijp ik als geen ander de noden van mijn klanten. Onaangepaste omgevingen kunnen voor hindernissen en stress zorgen. Ik pas de leefomgeving aan zodanig dat mijn klanten terug tot rust komen en hun volle potentieel kunnen bereiken. Mijn werk én privéleven staan dan ook in het teken van het bieden van duidelijkheid, voorspelbaarheid en structuur in mensen hun thuis-, school- of werkomgeving. Ik doe dat met onder andere met behulp van mijn interieuropleiding, mijn persoonlijke ervaring, mijn neurodivergent brein, de Autisme Centraal Methodiek en de principes van de neuro-architectuur. Echtheid, diepgang en verbinding zijn heel belangrijke waarden voor mij. In mijn werk heb ik bijzondere aandacht voor de persoonlijke situatie, de noden/hindernissen en prikkel(on)gevoeligheden van de klant.

Hoe inschrijven?

Inschrijven doe je:

 

  • via onderstaande button ‘inschrijven’ of door een e-mail te sturen naar: info@miild.be, met vermelding van je voor- en achternaam (of namen indien meer dan 1 deelnemer), je facturatiegegevens en de vermelding ‘inschrijving “Meer rust in je interieur” + datum

 

  • door de betaling van het cursusgeld door middel van overschrijving van €45 per deelnemer (BTW incl.) op het rekeningnummer BE65 0688 9874 1096

 

  • je inschrijving is pas definitief als je betaling is ontvangen en je van ons een bevestigingsmail en factuur hebt gekregen.

 

  • uiterlijk 2 dagen vóór de aanvang van de cursus ontvang je van ons nog een e-mail met de praktische gegevens en de Zoomlink om het webinar te volgen (samen met een korte handleiding over hoe in te loggen en deel te nemen via Zoom).
Hou me op de hoogte voor een volgend webinar

Annulerings-voorwaarden

Bij annulering méér dan 1 maand voor de start van de cursus wordt jouw inschrijvingsgeld volledig terugbetaald.

Tot 1 week vóór de start van de cursus wordt 50% van het inschrijvingsgeld terugbetaald.

Bij annulering minder dan 48u vóór de start van de cursus of bij niet-verwittigde afwezigheid is geen terugbetaling mogelijk.

 

Indien er minder dan 10 inschrijvingen zijn voor de cursus, wordt de cursus geannuleerd of wordt een nieuwe datum gezocht. In geval van annulatie door de organisatie wordt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald.

Feedback deelnemers van de najaarscursus 2021 (voor de Vlaamse Vereniging Autisme):

“Ik vond het erg verhelderend! Bedankt allebei! Ik dacht dus ook dat autismevriendelijk prikkelarm moest zijn. Maar mijn zoon met autisme heeft inderdaad ook het liefst vanalles rond zich heen (heeft een hele verzameling stenen, fossielen, kleine dingetjes die hij gevonden heeft).”

 

“Ik vond het super interessant. Ik ben zelf aan het denken om dit in een school toe te passen.”

 

“Ik vond het een heel fijne, inspirerende avond. De persoonlijke anekdotes vond ik heel herkenbaar. Ook voelde ik me direct ’thuis’ in jullie open, warme manier van vertellen.”

 

“Ik vond het ook superinteressant!  Ik ga aanpassingen doen in mijn keuken en hal/schoenenkast :)”

 

“Het was heel interessant! Dankjewel Inge en Sofie! Jullie enthousiasme werkt aanstekelijk!”

Hou me op de hoogte voor een volgend webinar