MiiLD | Wat een stuk stof kan doen
22469
post-template-default,single,single-post,postid-22469,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Wat een stuk stof kan doen

💡 De invloed van de ruimte om je heen op hoe je je voelt is groter dan je misschien wel zou denken.

Zo kan een ruimte je houvast bieden om je weg (weer) te vinden of tot rust te komen. Zeker op momenten dat je je gestrest of overprikkeld voelt. 

Rust brengen in een ruimte kan je op heel veel verschillende manieren doen. Zintuiglijk comfort en het vinden van je weg zijn hierbij erg belangrijk. 

Maar meer nog is het essentieel hierbij rekening te houden met de eigenheid en behoeften van de mensen én het inbouwen van de mogelijkheid tot het hebben van controle en veranderlijkheid. Omdat onze behoeften, emoties en niveau van stress nu eenmaal kunnen veranderen (gelukkig maar). 

Op visueel vlak kan een simpel gordijn of stuk stof zo een wereld van verschil maken in een ruimte naar rustbeleving toe, maar ook op vlak van bvb concentratie. 

een simpel stuk stof kan een wereld van verschil maken

Op de eerste foto hieronder zie je mijn open documentatiekast, gerangschikt op interieuronderdeel. Heel handig, maar niet meteen een toonbeeld van orde en rust 😏. 

Op de tweede foto hieronder zie je diezelfde kast, maar met een eenvoudig op maat geplooid stuk stof voor (een oud gordijn dat we nog hadden liggen van onze vorige woning). 

 

Een goedkope ingreep die je bovendien makkelijk zelf kan doen. 

 

💡Zie je, voel je het verschil in beleving?

 

PS: Niet altijd is het ‘verstoppen’ van de dingen die je nodig hebt een goede oplossing, ook al geeft dat op het eerste zicht meer rust. 

Meer daarover in een volgende post 🔜

 

#rustinjeruimterustinjehoofd

#miild

#ruimtediemensenondersteunt

#visuelerust