MiiLD | De truc van het groeperen
22485
post-template-default,single,single-post,postid-22485,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

De truc van het groeperen

💡Hoe breng je decoratie en accessoires aan en zorg je toch dat de ruimte visueel rustig oogt?

Ruimte voor eigenheid en jezelf kunnen zijn: het is zo belangrijk voor je welbevinden.

Het aanbrengen van foto’s, een tekst die je mooi vindt, een souvenir van een heerlijke reis, een kunstwerkje van je petekind, een herinnering aan iemand waarvan je houdt,… al die dingen maken net dat het jóuw plek is. Zoals @bijliekthuis het zo mooi zegt: de ruimte moet als een jas om je heen passen.

Hoe je al die spulletjes in de ruimte aanbrengt is van groot belang: voor je het weet maakt het de ruimte visueel onrustig en druk. Maar ook het omgekeerde is waar: zonder ‘decoratie’ en elementen die de eigenheid van de gebruikers kenmerken, wordt een ruimte onpersoonlijk en voelt deze niet goed aan.

De middenweg bestaat erin op zoek te gaan naar het evenwicht tussen het creëren van plekken mét visuele prikkels en plekken met weinig of geen prikkels. Dit oog veel rustiger en evenwichtiger dan bvb om de zoveel meter 1 ding op de muur hangen (iets wat ik echter -goed bedoeld- nog heel veel tegenkom ☺️).

maak een collage ipv allemaal losse elementen

Een eenvoudig hulpmiddel hierbij is het maken van een ‘collage’. Door het groeperen van je decoratie en accessoires maak je eigenlijk één groot 3D moodbord en kan je andere delen van je muur (of tafel, of kastje) vrij houden.

 

Zorg bij het samenstellen van je collage dat er een ‘link’ is tussen de verschillende elementen: qua kleur, vorm of textuur bijvoorbeeld. Let ook op de onderlinge afstand tussen de verschillende elementen, zodat de samenhang en ‘spanning’ behouden blijven.

 

TIPS:

💡Het laten terugkomen van een kleur van bvb je meubels zorgt voor herhaling en dus voor meer rust

💡Ook het toevoegen van zogenaamde complementaire kleuren brengt evenwicht en dus opnieuw: rust

💡Én je kan zelfs kiezen om een fellere accentkleur toe te voegen, zonder de rust te verstoren

 

👉 Kijk eens rond in de ruimte waar je nu bent. Waar zou je nog meer rust kunnen creëren door te groeperen?

 

#rustinjeruimterustinjehoofd

#miild

#ruimtediemensenondersteunt

#visuelerust